Címoldal > Termék

Kinek alkalmas a Novalac® Prenatal kapszula?

 • Várandósságot tervező nők számára
 • Várandós nőknek
 • Szoptató kismamáknak

Rövid leírás

A Novalac® Prenatal kapszula egy új generációs termék a várandósságot tervező, várandós és szoptató kismamák számára.

Előnyök

 • A magas szinten kifejlesztett Quatrefolic® folát csökkenti a velőcső-elzáródás kialakulásának kockázatát
 • Könnyen felszívódó vas - Lipofer® megfelelő mennyiségű vasat tartalmaz a gyomorirritáció kialakulása nélkül
 • A DHA támogatja az újszülött agyának és látásának megfelelő fejlődését
 • Laktóz-, glutén- és GVO mentes
 • Csak napi egy kapszula

Összetétel

A nők életének egyik leginkább tápanyag-ellátást igénylő időszaka a várandósság. Egy új élet kifejlődésével és növekedésével egy időben bizonyos tápanyagok iránti igény akár 50-100%-kal is megemelkedhet, így a megfelelő tápanyag-ellátás rendkívül fontos ebben az időszakban. A kiegyensúlyozott és változatos táplálkozáshoz a szakértők folsavat, vasat és Omega-3-zsírsavakat ajánlanak.

A Novalac® Prenatal kapszula olyan legújabb generációs termék, amivel a szülőképes életkorban lévő nők megnövekedett tápanyagigénye kielégíthető. Tervezése és kialakítása szakértők együttműködésével és az aktuális egészségügyi irányelvekkel és táplálkozási ajánlásokkal összhangban történt.

A Novalac® Prenatal folátot (Quatrefolic®), könnyen felszívódó vasat és DHA Omega-3 nyújtott láncú zsírsavakat tartalmaz egyetlen kapszulában.

Novalac® Prenatal kapszula olyan kulcsfontosságú tápanyagokat tartalmaz, melyekre a nőknek szükségük van a várandosság illetve a szoptatás alatt is.

TÁPANYAGOK

ELŐNYÖK

Niacin, B1-vitamin, B6-vitamin és biotin

hozzájárulnak az idegrendszer normális működéséhez

Pantoténsav

hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez

B12-vitamin

hozzájárul a vörösvértestek megfelelő képződéséhez és az idegrendszer normális működéséhez és szerepet játszik a sejtosztódás működésében

C-vitamin, Cink és Szelén hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez

D-vitamin

hozzájárul az egészséges csontozat és fogak megőrzéséhez

B2-vitamin, E-vitamin és Szelén

hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

Jód hozzájárul a normális pajzsmirigy hormon termeléshez és a normális pajzsmirigy működéshez

Folát

A Folát már a várandósság tervezése alatt is az egyik legfontosabb tápanyag.  A fogamzás előtti és mindenek előtt a várandósság első három hónapjában jelentkező foláthiány következménye lehet a magzat rendellenes fejlődése. A terhesség első négy hetében a folát a velőcső megfelelő fejlődése szempontjából fontos, mert ebből fejlődik ki az agy, a gerincvelő, a koponya hátsó fele és a csigolyák.

A vér folátszintje befolyásolhatja:

 • a folsav felvételét
 • néhány gyógyszert (fogamzásgátlók, epilepszia gyógyszerek...)
 • az enzimaktivitást amely a folsavat átalakítja foláttá

A baba egészséges fejlődése szempontjából a folátoknak meghatározó szerepük van. A folsav egy szintetikus módon előállított B9 vitamin, ami a szervezetben biológiailag foláttá alakul át.

A gyermek egészséges fejlődése szempontjából nagyon fontos időben elkezdeni a folát szedését, mégpedig a várandósságot megelőző három hónapban és legalább még a várandósság első három hónapja alatt, aminek hatására megemelkedik az anya folátszintje. Az optimális hatás napi 400 µg folát bevitelével érhető el.

A Novalac® Prenatal kapszula folátot tartalmaz és így gondoskodik a vér kielégítő folát szintjéről.

A folát megfelelő időben történő szedése 72 %-kal csökkenti a velőcsőzáródás kialakulásának kockázatát.

A Folátnak (Quatrefolic®) amit a Novalac Prenatal kapszula tartalmaz az az előnye más folsav formulával ellentétben, hogy ez képes a szervezetben teljesen felszívódni. Minden kapszula 400 μg folátot tartalmaz, 200 μg-ot Folsav formájában és 200 μg-ot Quatrefolic® formában.

A Quatrefolic® a gyomron keresztül a vékonybélben szívódik fel, ami biztosítja a folát magasabb szintű felvételét. A Quatrefolic® innovatív formulája nem igényel biológiailag hasznosuló formába való átalakítást, ezáltal a szervezetben a folsav eredeti formájához képest magasabb felszívódást biztosít.

Vas (Lipofer®)

A vas, a vörösvértest és a hemoglobin normál képződését támogató ásvány. A vas fontos a szervezet oxigén-továbbítása szempontjából, ezért várandósság alatt döntő jelentőségű. Ezen túlmenően erősíti az immunrendszert és csökkenti a vérszegénység kockázatát és annak a tüneteit, mint például fáradékonyságot.

A várandós nők mintegy fele vérszegénységben szenved, ami a legtöbb esetben vashiányra vezethető vissza.

A várandósság alatt a magzat gyors növekedése miatt fokozott lesz a vas iránti igény melyet az anya szervezetének kell biztosítania. A legtöbb vaskészítmény hátránya, hogy a vas rosszul szívódik fel és ezáltal émelygést, valamint a gyomorban kellemetlen érzést okozhat.

A Novalac® Prenatal Kapszula könnyen felszívódó vasat tartalmaz, ami a gyomor irritálása nélkül biztosítja a vasnak a véráramba történő megfelelő bejutását. A mikrokapszulált vas Lipofer® - speciális formulának köszönhető, hogy az emésztőrendszer megterhelése nélkül javuljon a vérben a vaskoncentráció.

DHA - Omega-3-zsírsav

Az Omega-3-zsírsavak kulcsfontosságú zsírsavak kielégítő mennyiségű bevitelét megfelelő táplálkozással lehet biztosítani. Természetes forrás a sovány hal (lazac, tonhal, tőkehal, szardinia), valamint a lenmag és a dió, melyekből azonban keveset fogyasztunk.

Az Omega-3 zsírsavakhoz tartozik az alfa-linolsav (ALA), eikozapenténasav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). A szervezet normál működése szempontjából mind a három nagyon fontos és lényeges a magzat növekedéséhez és fejlődéséhez. Különös fontossággal bírnak a korai fejlődéskor, tehát a várandósság első harmadában a csecsemő 18. hónapos koráig. A DHA valójában az emberi agy és a szemek legfontosabb szerkezeti zsírja. Az anya által optimálisan szedett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és a szoptatott csecsemő szemének és agyának a normális fejlődéséhez.

A DHA várandósság és szoptatás ideje alatti szedésének hatásai

 • a baba agyának optimális fejlődése
 • a baba látásának optimális fejlődése
 • a korai szülés kockázatának csökkenése

Az optimális hatás napi 200 mg DHA bevételével érhető el. A Novalac® Prenatal kapszula a várandós nő és a szoptató anya számára megfelelő mennyiségben tartalmaz DHA-t (210 mg DHA).

Használati utasítás

Ajánlott már a várandósság tervezésekor (a fogamzás előtt legalább 3 hónappal) elkezdeni a Novalac® Prenatal kapszula szedését és azt folytatni a várandósság ideje alatt, egészen a szoptatási periódus végéig.

Az ajánlott napi adag 1 kapszula. A kapszulát szétrágás nélkül étkezés közben egy pohár vízzel ajánlott bevenni.

Tárolás

Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on tárolandó, nedvességtől és közvetlen napsugárzástól védve.

A csomag tartalma

30 db lágy kapszula. A Novalac® Prenatal kapszula kizárólag gyógyszertárakban kapható!

Megjegyzés

A javasolt mennyiséget, illetve adagokat nem szabad túllépni. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekektől elzárva tartandó!

Összetétel

TARTALOM

1 Kapsel

NRV*

Folát

400 μg

200 %

DHA**

210 mg

/

VAS

14 mg

100 %

Tiamin

1,4 mg

127 %

Riboflavin

1,4 mg

100 %

Niacin

18 mg

113 %

Pantotensav

6 mg

100 %

Vitamin B6

1,9 mg

136 %

Biotin

30 μg

60 %

Vitamin B12

2,6 μg

104 %

Vitamin C

55 mg

69 %

Vitamin D3

5 μg

100 %

Vitamin E

15 mg

125 %

Cink

11 mg

110 %

Jód

150 μg

100 %

Szelén

50 μg

91 %

* NRV – Napi beviteli referencia érték felnőttek számára
** DHA – Dokozahexaénsav

A Novalac® Prenatal kapszula laktóz és gluténmentes.

Allergének

 • Szójalecitin
 • Halolaj

A várandósság tervezése

Az újszülöttről való gondoskodás nem a megszületés után kezdődik, hanem már sokkal hamarabb, a fogamzás előtt. Az anya egészségi állapota és táplálkozási szokásai nagyban befolyásolják a várandosság és a szülés sikeres lefolyását.

További részletek
Andreja Širca Čampa
Andreja Širca Čampa,
okleveles élelmiszer-technológia mérnök
klinikai dietetikus

A terhességre való felkészülés és a várandósság első jelei

Ön az első gyermekére gondol, és minél többet meg szeretne tudni arról, hogyan készüljön a terhességre, és hogy mi vár Önre a várandósság 9 hónapjában. Nagyon jó, hogy érdeklődik és készül a baba érkezésére. A legjobban úgy készülhet fel a terhességre, ha odafigyel magára, lazít, jól alszik, szerető környezetben van és nem aggódik folyamatosan.

További részletek

A Novalac® Prenatal kapszula étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.